top of page
Search

Събиране на свещи - нека бъдем светлина! (IDAHOT)



В петък, 17-ти май, от 18:30 ч. от Младежка ЛГБТ организация „Действие“ ви каним пред Народния театър, за да отбележим заедно международния ден срещу хомофобията, бифобията и трансфобията (IDAHOT). Международната тема тази година е 'Справедливост и защита за всички', защото ЛГБТИ хората все още са изправени пред неспредливости и заплахи.


Приканваме всички да носят със себе си свещи (или друг източник на светлина), които да запалим заедно. Нека по този начин изразим своята съпричастност и подкрепа с тези от нас, които са живели или все още живеят на тъмно, както и да почетем всички онези, станали жертва на престъпление поради своята сексуална ориентация или полова идентичност.


Нека запалим свещ и като символ на нашата надежда, че имаме възможност да градим и живеем заедно в общество, където човешкият живот и основните права на човека, включително ЛГБТИ правата, са ценност. Нека заедно подарим светлинка на всички, които имат нужда от нея.


Акцията се организира със съдействието на младежката група Rainbow Rays, която цели да сформира общности от млади ЛГБТИ активисти, на възраст между 14 и 29 г., в София и в страната. Групата е част от проекта “Лъчите на дъгата: младежка дъга в действие”, финансиран от Европейския корпус за солидарност.


Ако сте станали жертва или свидетел на престъпление от омраза по хомофобски или трансфобски подбуди, не се колебайте да се свържете с нас чрез info@deystvie.org.


16 views0 comments
bottom of page