top of page
Above the Clouds

Our work abroad

More and more LGBTIQ+ Bulgarians are emigrating. Many of them have not lost interest in what is happening with the LGBTIQ+ community in Bulgaria. We want to be active together - even remotely. Become part of our global interaction network!

Events abroad


Since 2021 we organise "Wish You Were Here" community events outside Bulgaria. So far we have visited London, Berlin, New York and Brussels. ​

 

If you would like us to visit you, please email us at board@deystvie.org

If you want to meet new people and build a community where you live, use this form to become an ambassador for Deystvie wherever you are in the world.

Become an ambassador

1702020589052.jpeg

Where are you based?

Helpful resources

Screenshot 2023-05-24 at 10.32.55 am.png
Консултативен съвет март.png

Advisory Board

Our Advisory Board of LGBTIQ+ Bulgarians and allies abroad came into force in 2021. It meets online 4 times a year and is a tool in guiding our activities abroad. ​

 

If you would like to join the advisory board, please email board@@deystvie.org with your resume attached.

Screenshot 2022-12-15 at 5.23.42 pm.png

04

Project Name

GAL_4539 (2).JPG
GAL_4539 (2).JPG
Елица Ранова

САЩ

Елица е треньор, обучител и консултант по ръководни умения и коучинг в щата Масачузетс, САЩ. В подкрепа на Действие, Елица допринася професионален опит като университетски преподавател по социални науки. Елица е  Доктор на антропологическите науки от Университета Райс в Хюстън, Тексас, изследовател по етика в медицината, и консултант в областта на качествените изследвания. Елица е защитник на правата на транс хората, и твърдо вярва, че не може да има справедливост без пълно зачитане и равенство за ЛГБТ+ общността. 
eb8dab97-0d29-47ed-a57b-59daf18e2e74.jpg
eb8dab97-0d29-47ed-a57b-59daf18e2e74.jpg
Жасмина Тачева

САЩ

Жасмина е преподавател по информационни технологии в Сиракузкия университет, където ръководи научна лаборатория, която изследва взаимовръзките между информацията, изкуствения интелект и обществото. В момента работи по книга за тактики в защита от кибер насилие, хомофобия и трансфобия. В свободното си време пише стихове и разкази, а летните месеци прекарва в Софийската Зона Б-5.
Tanya_Dimitrova_profile.jpg
Tanya_Dimitrova_profile.jpg
Таня Димитрова

България

Таня се занимава с наука, образование и човешки права в неправителствения сектор. Основател на Science Journal for Kids, издаващ адаптирана научна литература за деца. Обучител по ранно детско сексуално образование. Консултант на гореща телефонна линия за хора пострадали от насилие.
15844118_10158025370325416_5897326055020134613_o - Nikolay Nikolov.jpeg
15844118_10158025370325416_5897326055020134613_o - Nikolay Nikolov.jpeg
Николай Николов

САЩ

Николай е видео журналист в Тhe New York Times. Преди това работи в Mashable Лондон, където ръководи отбор от продуценти отразяващи ролята на нови технологии в смекчаването на изменението на климата. Извън работа се занимава с академична дейност, изследвайки промените в ежедневието през последните 75 години в България.
IMG_0841.JPG
IMG_0841.JPG
Даниела Тинкова

Великобритания

Даниела е завършила компютърни науки и е прекарала повече от десетилетие в софтуерната индустрия. Наскоро тя преминава към мениджмънт в една от водещите енергийни компании във Великобритания и работи с организацията за многообразие на компанията с цел подкрепа ЛГБТИ+ служителите на работното място. Едно от най-големите ѝ постижения е осигуряването на покритие за здравни грижи за транс служителите в плана за медицинска застраховка на компанията, от който се възползват около 3000 служители. Даниела проявява силен интерес към науката, историята и философията.

vessy-tasheva.jpg
vessy-tasheva.jpg
Веси Ташева

Ирландия

Веси е основател и главен изпълнителен директор на Vessy.com (глобална DEIB и консултантска компания за психично здраве), работеща с клиенти в Европа, Северна Америка, Латинска Америка и Индия.  Веси също е член на Борда за разнообразие и приобщаване на Positive Luxury (оформяне на устойчиво бъдеще за лукса). През последните 11 години, преди да стане основател, работи като главен стратегически директор на стартъп за талантливи технологии, както и в различни роли в маркетинг и култура в компании между 4 и 800 служители.

IMG_20220804_134829_623.jpg
IMG_20220804_134829_623.jpg
Лилия Хаджииванова

САЩ

Лилия е Асистент Директор на Центъра по Сексуално и Полово Право, както и кандидат за магистратура по Публична Администрация във факултета по Международни и Публични Отношения във Колумбийския Университет, с концентрация Глобално Управление. Преди това, Лили е работила в сферите на образованието, неправителствените организации, управление и социални услуги, включително и като важна част от екипа, който основа Програмата за ЛГБТИ Имигранти в историческия ЛГБТ Център в Ню Йорк. Лили има бакалавър по Медия и Комуникация от университета Loughborough [Лъвбра] в Англия, както и магистратура по Комуникация със специалност Телевизионна и Филмова Наука от Калифорнийския Щатски Университет в Лос Анджелис. Лили също се занимава с активизъм в областта на имигрантски права, ЛГБТИ права и репродуктивни права. Тя живее в Ню Йорк с жена си Тери и двете им котки, Глоуи и Пенгуино.

Angel Miklashevsky.jpg
Angel Miklashevsky.jpg
Ангел Миклашевский

Германия

Ангел е научен изследовател в Германския изследователски институт по публична администрация в Берлин и докторант по публична администрация. Той е завършил бакалавърска програма по политология, публична администрация и социология, както и магистърска програма по публична администрация и публична политика в Потсдамския университет. В своята дисертация на тема представителна бюрокрация, Ангел изследва влиянието на демографските признаци на държавните служители, като техния пол, етнос, сексуална ориентация или мигрантски произход, върху вземаните от тях решения при оперативна самостоятелност. Преди това той е работил в Имиграционната служба в град Потсдам като координатор за ЛГБТИ+ бежанци и имигранти. В свободното си време Ангел доброволства, провеждайки правни консултации за ЛГБТИ+ бежанци в неправителствени организации и изнасяйки лекции в университети и училища на тема ЛГБТИ+ бежански права. Със съпруга си се борят, с подкрепата на „Действие“, пред Европейския съд по правата на човека за признаването на техния брак в България.

Moi.jpg
Moi.jpg
Борис Луканов

Германия

Борис е лекар и студент по политология в Берлин, Германия. Работи в сферата на сексуалното здраве от 7 години с фокус върху сексуално преносими инфекции и здравни услуги за транс хора. Основната му кауза е равният достъп до качествено здравеопазване.

Moi.jpg
1609598860249.jpg
Чавдар Влъчков

Белгия

Чавдар е изпълнителен директор в сферата на ИТ и бизнес консултантските услуги, със специализация в международни трансформационни програми на ниво Европа. Родом от Варна, завършил е в УНСС - София бакалавър „Финанси“ и бакалавър „Международни икономически отношения“, последвани от магистър по „Мениджмънт науки“ в Брюкселския свободен университет. Живее от 2010 година в Брюксел, Белгия. По време на професионалната си реализация е работил по редица инициативи и образователни програми свързани с ЛГБТ+ правата и политиките на работното място, включително инициативи като Out @Work, Diversity & Inclusion и други.

 
Moi.jpg
Stefan Nedialkov.jpg
Стефан Недялков

САЩ

Стефан работи в пресечната точка на изменението на климата и финансите. Има MBA от The Wharton School (Университет на Пенсилвания) и е работил като финансов анализатор в международни банки, инвестиционни и консултантски фирми в Европа и САЩ. Извън работата си, Стефан обича туризъм, готвене и фотография.

bottom of page